به طور کلی ظروف تولید شده از خاک که قدمت آن به هزاران سال میرسد، از ترکیب خاک و آب و آتش فرم میگیرد و تفاوت آنها در قرنهای مختلف در هنری است که هنرمندان در آن به کار گرفتهاند.
تفاوت سفال و سرامیک و چینی در دو مشخصه است:
یک: نوع ترکیب مواد اولیه آنها
دوم: دمای پخت آنها
سفال
اجناسی که از سفال تهیه میگردند از خاک رس همراه با موادی مانند لوئی یا گل نی جهت جلوگیری از ترک خوردگی و در دمایی کمتر از نهصد درجه سانتی گراد تولید میگردند.
سرامیک (مظروف)
اجناسی که از سرامیک تهیه میگردند از کائولن، بالکلی و مودای مانند تاک و دلومیت و سیلیس و در دمایی کمتر از هزار و صد درجه سانتی گراد تولید میگردند.
چینی
اجناسی که از چینی تهیه میگردند از کائولن، بالکلی، فلدسپات، بهاضافه موادی که بستگی به تجربه تولیدکننده و نوع محصول و روش فرمدهی آن دارد و در دمایی حدود یک هزار و دویست درجه سانتی گراد تولید میگردند.
آنچه که باعث تمایز کارخانجات و تولیدکنندگان مختلف میگردد، اولا مقدار ترکیب خاکها با یکدیگر است در ثانی درجه حرارتی که تولیدات را با آن تولید میکنند.
ثالثا، هنری که تولیدکنندگان در تولید کالا و نیز سلیقهای که در رنگآمیزی آنها به کار میبرند، باعث تمایز این صنعت نه تنها در قرنها بلکه در تولیدات کشورهای مختلف و تولیدکنندگان مختلف داخلی میگردد.